virker snorkeskinner

Virker snorkeskinner?

Antibite
Reklame

Det er tankevækkende, at i Sverige er snorkeskinner det første valg man bliver tilbudt, hvis man søger hjælp til snorke- eller søvnproblemer. De svenske myndigheder har i dette tilfælde set lyset, da det er helt klart, at en meget stor andel af de, der har snorkerelaterede søvnproblemer eller -forstyrrelser, bliver hjulpet af snorkeskinner.

En meget stor andel af dem, der snorker, oplever at snorkeskinner en stor hjælp, både til at holde op med at snorke, men også til at opnå en øget livskvalitet i og med, at de er mindre trætte i løbet af dagen og ikke mindst at deres koner er mindre vrisne, for de får også sovet. Snorkeskinner øger ganske simpelt deres søvnkvalitet.

I Danmark, er det første (og eneste) tilbud en CPAP maskine, som kun 19% ender med at bruge fast. Det er altså mere end 80% af de danskere, der har snorke- og/eller søvnproblemer, der ikke bliver gjort opmærksomme på, at der et andet og ofte mere effektivt hjælpemiddel, nemlig snorkeskinnen.

Snorkeskinner er langt mere behagelige at sove med, og langt mindre generende, end en CPAP, hvor du skal have en maske på hele natten. Masken er så tilført en luftslange, som man kan ligge og bakse med.

Snorkeskinner fås i forskellige prislag. Hvis du er i tvivl om en snorkeskinne er den rigtige løsning for dig, er det en god og nærmest risikofri ide at prøve en af de billigste, der starter omkring 125,- per styk (afhængigt af mængden), inden du eventuelt bruger op til kr. 10.000,- på en special tilpasset elite model.

Det er videnskabeligt veldokumenteret i både ind- og udland (se evt. links i bunden af siden), at snorkeskinner har en gavnlig effekt mod snorken, søvn apnø og alle de skadelige følgevirkninger (dagstræthed, søvnighed, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, hjerte- karsygdomme og risiko for at udvikle diabetes type 2), der kan følge med, når man lider af søvnproblemer eller søvnforstyrrelser.

Greenbost
Reklame

Lider du af søvnproblemer eller søvnforstyrrelser, er der således rigtig mange, gode grunde til at afprøve om en snorkeskinne også ender med at være af uvurderlig hjælper til at besejre dit livsødelæggende snorke- og/eller søvnproblem?

Snorkeskinner virker ved, at din underkæbe trækkes lidt frem, når du sover. Derved undgår du, at luftvejene bliver helt eller delvist blokerede. Vær opmærksom på, at der ikke nødvendigvis kommer mere luft igennem, blot fordi du tvinger underkæben unaturligt langt frem! Du skal ikke tvinge din underkæbe unaturligt langt frem. Det skal være så behageligt at have skinnen på, at du kan sove med den hver nat, uden problemer.

Enkelte brugere af disse typer snorkeskinner, har været nødt til at få genoprettet deres bid hos tandlægen, fordi de har overdrevet underbiddet, når de selv har forsøgt at tilpasse skinnerne!

De fleste almindelige tandlæger tilbyder snorkeskinner til deres patienter. Disse snorkeskinner virker fuldstændig efter samme princip, som de billige modeller, nemlig ved at de sikrer, at underkæben ikke falder tilbage og spærrer for luftgennemstrømningen i halsen. I tandlæge sprog kaldes disse skinner for MAD-skinner. Det kommer fra engelsk (Mandibular Advancement Devices), der betyder noget i retning af Underkæbebens Fremryknings Enheder.

Sov Bedre
Reklame

Hvis du har set programmet med Oliver Zahle på DR2, hvor han 'snorker igennem', og afprøver forskellige løsninger. Det fremgår ret tydeligt af programmet, at han ikke gør sig den ulejlighed at tilpasse skinnen efter anvisningerne i pakkerne. Disse anvisninger er meget lette at følge, og det tager højst 5 minutter, at tilpasse en skinne, som du så kan bruge i ca. 180 dage derefter.

Oliver Zahle går i stedet et step op prismæssigt, og får lavet en snorkeskinne hos sin almindelige tandlæge. Disse bliver tilpasset lige netop til hans mund, og man får et produkt, hvor man har en lidt større sikkerhed for, at produktet passer perfekt. Oliver Zahles kæreste siger i programmet, at denne skinne faktisk virker, og at han snorker mindre med den på.

Jeg er overbevist om, at hvis Oliver havde brugt de 5 minutter på at læse anvisningerne, og tilpasse den billigt indkøbte skinne, ville han have fået samme resultat - men det er noget svært at bevise.

Prisen for en snorkeskinne, lavet af en tandlæge, varierer i lejet fra omkring kr. 3.500,- til 5.000,-.

Antibite
Reklame

Udover de 'almindelige' tandlæger, er der så en gruppe af danske tandlæger, der udover deres almindelige fag, har specialiseret sig i tandlægebehandling af søvnproblemer. Disse tandlæger er alle akkrediteret af European Academy of Dental Sleep Medicine, der er en international non-profit organisation, der tilbyder en platform, hvor man kan diskutere de bedste tandlæge-løsninger på søvn relaterede vejrtrækningsproblemer som f.eks. snorken og søvn apnø.

Dette er eliten indenfor fremstilling af snorkeskinner. De danske tandlæger i denne klasse, kan man finde meget mere information om, på soevnlab.dk. Forskellen på deres produkt og en snorkeskinne fra en 'almindelig' tandlæge er, at man testes igennem med 'afstandsklodser', og forskellige grader af fremrykning af underkæben, for at finde lige netop den placering af underkæben, hvor der er størst mulig luftgennemstrømning.

Snorkeskinnen fra Snorban

Dokumenteret effekt på 75% af brugerne. Snorban er så sikre på effektiviteten af deres produkt, at de tilbyder en risikofri 30 dages prøveperiode, hvor man får sine penge retur, hvis man ikke er tilfreds.

SnorBan produceres i USA og materialet er FDA godkendt. Indeholder hverken latex eller BPA.

Prisen er omkring kr. 380,-.

snorban
Reklame

Snorkeskinne fra Snoreeze

En lidt dyrere model, men stadig i den billige ende. Skinnen er beregnet til at kunne bruges i 180 nætter. Er lige så let at tilpasse, som den helt billige skinne.

Dokumenteret fri for Latex og BPA, ligesom den naturligvis er CE-mærket.

Prisen svinger lidt, men ligger oftest omkring kr. 380,-.

snoreeze
Reklame

Jeg fik for nyligt selv lavet en sådan skinne hos en af disse tandlæger, og det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke havde købt den for mange år siden. Slutproduktet koster her omkring kr. 10.000,-, og det er efter min mening alle pengene værd.

Jeg er ikke på nogen måde aflønnet af, eller får nogen økonomisk kompensation fra søvnlab.dk. Det er bare det bedste produkt på markedet, og jeg prøver at hjælpe dem, med at sprede budskabet.

Som lovet hermed et par links til videnskabelige artikler fra danske forskere om snorkeskinners gavnlige effekter:


Andre artikler, der kunne være af interesse:

Up